VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (2024)

VPN Unlimited is een bekende dienst die in 2013 is gestart door het Amerikaanse bedrijf KeepSolid. Met zijn focus op veiligheid en meer dan tien miljoen gebruikers is het zeker een VPN-provider om rekening mee te houden.

De naam belooft ons dat we ongelimiteerde toegang krijgen tot het internet. Maakt deze provider de belofte waar? Kunnen we inderdaad unlimited streamen en downloaden of zit er toch een grens aan de VPN? Daar gaan we in deze review achter komen.

VPN Unlimited review in het kort

Beveiliging is waar deze VPN in uitblinkt. De protocollen hebben geen moeite met het omzeilen van censuur en geoblokkades. Het servernetwerk is misschien niet supergroot, maar het biedt voldoende snelheid om te streamen, torrenten en gamen. Bovendien kun je een eigen persoonlijke VPN-server huren en is de app erg gebruiksvriendelijk.

Helaas zit er ook een nadeel aan VPN Unlimited. De dienst logt enkele gegevens. Ook duurt het even om verbinding te maken met een server en is het installatieproces niet helemaal voor de hand liggend.

In het kort kunnen we deze voor- en nadelen van de VPN-dienst noemen:

PluspuntenMinpunten
Prima snelheid op de Nederlandse serverErg wisselende snelheid op Amerikaanse servers
Gebruikt veilige protocollenHoudt persoonlijke gegevens bij
Er is een kill switchTwee verschillende apps met andere functionaliteiten
Netflix Amerika werktGeen live chat
Je kunt anoniem met crypto betalenTorrents downloaden wordt beperkt
Klein servernetwerk

SpecificatiesVPN Unlimited

šŸ’µ PrijsVanaf ā‚¬3.71 per maand
šŸ“± BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS, Linux
šŸ’» Gelijktijdige verbindingen5
šŸ’³ BetaalmethodeniDeal, MINT, Bitcoin, Creditcard, PayPal
šŸ”’ ProtocollenOpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, WireGuard, KeepSolid Wise
šŸ“… Geld-terug-garantiesGeld-terug-garantie, 30 dagen
šŸ“‹ LogsHoudt logs bij
šŸŒŽ Servers in het NederlandsNederland, BelgiĆ«
šŸ“„ Torrents
šŸæ Netflix
šŸ  Website in het Nederlands
šŸ“² App in het Nederlands
šŸŽ§ Klantenservice in het Nederlands
šŸŽ¬ Werkt metVPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (2)VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (3)VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (4)VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (5)VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (6)

Aanbieding

Krijg het 1-jarige abonnement met 20% korting vanaf ā‚¬3,71 per maand!

BezoekVPN Unlimited

Snelheid: hoe snel is VPN Unlimited?

Of je een VPN nu gebruikt om content de unblocken of om veilig en anoniem te browsen, je wilt altijd snel internet. Daarom testen we elke provider uit op snelheid. Over de snelheid van VPN Unlimited kunnen we het volgende concluderen:

  • Snelheid op de Nederlandse server is prima.
  • De verbinding middels de Amerikaanse servers is wisselend in snelheid.
  • Gamen met VPN Unlimited gaat als je een beetje lag niet erg vindt.

Snelheidstest

Om een objectieve snelheidsmeting van VPN Unlimited te doen, hebben we speedtest.net gebruikt. Eerst hebben we onze snelheid zonder VPN gemeten om als nul-meting te dienen. De andere metingen, allemaal gedaan vanuit Nederland, tonen de snelheid die VPN Unlimited behaalde.

MetingPingDownloadsnelheidUploadsnelheid
Geen VPN1284,68 Mb/s29,77 Mb/s
Nederlandse server1183,26 Mb/s28,55 Mb/s
Amerikaanse server ā€“ New York8525,61 Mb/s28,60 Mb/s
Amerikaanse server ā€“ Los Angeles15114,02 Mb/s28,61 Mb/s
Amerikaanse server ā€“ Las Vegas17115,54 Mb/s28,63 Mb/s

Zoals je ziet in de tabel, neemt de snelheid sterk af wanneer we verbinden met een Amerikaanse server. Dit verschilde bovendien per keer dat we verbinding maakten. De ene keer kregen we een downloadsnelheid van 25,61 Mb/s, de volgende dag kon dat zomaar 2,56 Mb/s zijn. Soms kregen we zelfs helemaal geen verbinding. Bovendien duurt het verbinding maken zelf erg lang in vergelijking met andere goede providers.

Overigens moeten we wel vermelden dat we in november dezelfde tests hadden uitgevoerd. De snelheden lagen toen een stuk hoger. Zo konden we in de VS gemiddeld 84,8 Mb/s aan downloadsnelheid halen ten opzichte van een nul-meting van 94,77 Mb/s.

Het is dus verstandig om rekening te houden met wisselende snelheden bij het verbinden met een VPN Unlimited server op een grote afstand.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

Na het zien van de snelheidsmetingen werden we in eerste instantie positief verrast door de snelheid tijdens het browsen. Paginaā€™s moesten iets langer laden tijdens een verbinding met de server in Las Vegas. YouTube-filmpjes speelden echter zonder haperingen af in full HD. In ieder geval, dat was op dag Ć©Ć©n. Op andere momenten was onze browserervaring precies wat we verwachtten van de snelheidstests: praktisch onmogelijk.

Bovendien krijgt de verbinding het altijd moeilijk als je tijdens het streamen van bijvoorbeeld muziek ook iets anders wilt doen. Ook spellen moesten lang laden en vertoonden aanzienlijke lag. Tot grote spelplatformen voor kinderen, zoals spelletjes.nl en agame.com, kregen we zelfs helemaal geen toegang.

Veiligheid: hoe veilig is VPN Unlimited?

Online veiligheid is een belangrijk aspect van VPN-providers. Je VPN moet je immers anoniem houden online en je gegevens versleutelen. Laten we daarom de beveiliging van VPN Unlimited eens uitpluizen. We kunnen het volgende concluderen over de protocollen, het logbeleid en andere beveiligings- en privacyaspecten:

  • VPN Unlimited gebruikt veilige VPN-protocollen.
  • Er is een kill switch.
  • KeepSolid houdt enkele logs bij.
  • Je kunt anoniem een abonnement aanschaffen.

Protocollen

VPN Unlimited geeft je de mogelijkheid om van veel verschillende VPN-protocollen gebruik te maken. De protocollen waar je uit kunt kiezen zijn:

  • OpenVPN (TCP en UDP) met AES-256 encryptie. Dit is nog steeds de gouden standaard in de VPN-wereld. Gebruik TCP voor snelheid en UDP voor een nog betere beveiliging.
  • WireGuard. Dit het jongste protocol uit de lijst. WireGuard staat bekend als snel en veilig. De encryptie die dit protocol gebruikt is ChaCha20.
  • IKEv2. Dit protocol is snel, maar wordt makkelijk geblokkeerd. Het ondersteunt AES-256, Camelia 256-bit en ChaCha20 encryptie.
  • L2TP/IPSec. Deze combinatie is relatief veilig en snel.
  • KeepSolid Wise (TCP, UDP en TLS) met AES-256 encryptie. Het eigen protocol van KeepSolid is gebaseerd op OpenVPN. Het maakt gebruik van TCP 443 en UDP 33434 poorten, waardoor het lastig is te blokkeren. Perfect als je Netflix wilt unblocken of de Chinese censuur wilt omzeilen.

Je kunt zelf je protocol kiezen binnen de VPN Unlimited app onder het tab ā€˜Network settingsā€™ of ā€˜Settingsā€™. Als je dit niet doet, kiest de VPN uit zichzelf de beste optie. Niet ieder protocol is echter beschikbaar op elk apparaat. Dit is jammer, omdat je dus niet overal van dezelfde mate van veiligheid en snelheid geniet. Check daarom eerst even de compatibiliteit in de afbeelding hieronder.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (7)

Kill switch

De beschrijving van de VPN Unlimiteds kill switch zorgt voor wat verwarring. De app zegt namelijk dat deze optie je niet online laat gaan zonder een actieve VPN-verbinding. Het zou dan vergelijkbaar zijn met de ā€˜permanenteā€™ kill switch van ProtonVPN of de geavanceerde kill switch van PIA.

VPN Unlimited biedt echter slechts een normale automatische kill switch aan. Deze schakelt zichzelf in als je VPN-verbinding onverhoopt uitvalt. Zo voorkom je datalekken. Als je zelf de VPN uitschakelt, kun je echter nog steeds het internet op. Let overigens op dat je de kill switch niet handmatig kunt uitschakelen binnen de app uit de Microsoft app store. De stand-alone app geeft deze functionaliteit wel. Meer over de twee apps vertellen we je onder het kopje ā€˜VPN-appā€™ meer.

De kill switch heeft nog een ander nadeel. Op Android is hij namelijk alleen beschikbaar als je gebruik maakt van Android 8.0 Oreo of hoger. Op iOS en macOS kun je hem alleen gebruiken als je verbinding maakt via het IKEv2-protocol.

Logbeleid en privacy

KeepSolid claimt een ā€˜zero logsā€™-VPN te hebben. Hoewel de provider geen browsergegevens bijhoudt, klopt deze claim niet helemaal. Laten we beginnen met wat VPN Unlimited niet van je bijhoudt:

  • Activiteitenlogs. Hieronder vallen je browsergeschiedenis, metadata, servergebruik, tijd van gebruik en je downloads.
  • Je IP-adres. Zolang je verbonden bent met de VPN logt de software je IP wel, maar de provider verwijdert deze wanneer je uitlogt.
  • Je volledige naam.

Dat KeepSolid je online activiteiten niet bijhoudt is een groot pluspunt. Je gegevens kunnen zo immers niet doorgegeven worden aan de autoriteiten wanneer deze hierom vragen. Zeker aangezien KeepSolid een Amerikaans bedrijf is. Dit land is lid van de 5, 9 en 14 eyes alliantie van gegevensuitwisseling en zou persoonsgegevens dus kunnen delen met 13 andere landen.

Helaas zijn er gegevens die de provider wel verzamelt:

  • Gebruikersinformatie. Dit zijn je e-mail of social network IDā€™s. Dit laatste logt de provider alleen als je inlogt via social media, wat we vanuit een privacy-oogpunt afraden.
  • Apparaatgegevens. Hieronder vallen je device ID, besturingssysteem, aantal verbonden connecties, browsertype, de ingestelde taal, tijdzone, datum van activering, app-gebruik en -versie en de geĆÆnstalleerde updates.
  • Locatiegegevens. Je IP-adres wordt tijdelijk bewaard. Daarnaast logt KeepSolid je geografische locatie.
  • Cookies. Als je gebruik maakt van de website en services, gebruikt KeepSolid cookies en pixel tags.

Aan de ene kant kan het bedrijf dus niet met autoriteiten delen wƔt je doet online, maar wanneer de servers gehackt worden, kunnen cybercriminelen wel veel informatie van je buitmaken. Ze hebben dan namelijk je e-mail, locatie, apparaatgegevens en misschien zelfs je social media accounts.

Welke gegevens heeft VPN Unlimited van je nodig?

Als je een account aanmaakt bij VPN Unlimited heb je eigenlijk alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig. Ook moet je betaalgegevens invoeren. In het privacystatement zegt KeepSolid je betalingsgeschiedenis wel bij te houden, maar niet je betalingsinformatie. Deze informatie blijft bij Google, PayPal of een andere dienst waarmee je betaalt.

Als je gebruik maakt van een anonieme e-mailservice en betaalt met Bitcoin of andere cryptocurrency, dan kun je dus geheel anoniem een abonnement bij VPN Unlimited afsluiten. Let er bij het gebruik van een een anoniem e-mailadres echter wel op dat je geen zogenaamde ā€˜burner mailā€™ gebruikt. Telkens wanneer je in wilt loggen op de app, wordt er namelijk een verificatiecode naar dit e-mailadres gestuurd.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is VPN Unlimited in het gebruik?

Een snelle en veilige VPN is heel fijn. Als je niet weet hoe je ermee om moet gaan, heb je er echter nog niets aan. Gelukkig komt VPN Unlimited met een erg beginnersvriendelijke app. Het installeren ervan vraagt helaas wel wat aandacht.

Verder kunnen we over de gebruiksvriendelijkheid van VPN Unlimited het volgende vertellen:

  • De website is duidelijk en overzichtelijk.
  • De app is mooi vormgegeven, maar kan verbeterd worden in functionaliteit.
  • Je kunt met cryptocurrency betalen.
  • De klantenservicemedewerkers zijn kundig.
  • Er is geen live chat support.

Website

De website is erg gemakkelijk te navigeren. Op de homepage vind je direct de laatste aanbieding en alle features van VPN Unlimited. In het menu bovenaan de pagina kun je direct navigeren naar de prijzen, extraā€™s (waaronder een dedicated IP), downloads en het helpcentrum. Ook kun je in dit menu direct naar je eigen account als je die al hebt.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (8)

Onderaan de homepage vind je bovendien meer informatie over het bedrijf. Zo kun je doorklikken naar ā€˜Our missionā€˜ of ā€˜Press roomā€˜ voor persberichten en algemene informatie. Ook vind je hier de privacypolicy, terms of service en het copyright regelement. Daarnaast vind je een link naar de blog met het laatste nieuws over KeepSolid en de VPN-wereld.

VPN-app: de Microsoft app

De app van VPN Unlimited is erg overzichtelijk. Wanneer je ingelogd bent, zie je een wereldkaart, een grote connectie-knop en de server waarmee je bent verbonden of gaat verbinden. Aan de linkerkant zie je bovendien een aantal tabbladen waar je jouw accountgegevens kunt wijzigen en de instellingen kunt aanpassen. Voor een volgende update van de app zou het fijn zijn als je ook op de locaties op het kaartje kunt klikken om verbinding te maken met een VPN-server, zoals bij NordVPN. Nu is de wereldkaart er alleen maar voor de show.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (9)

We hadden het onder de paragraaf ā€˜Snelheidā€™ al even over het feit dat het lang duurt voor je verbinding krijgt met een buitenlandse server. Zoals velen zullen doen wanneer dit lang duurt, wilden we de verbinding annuleren. De knop hiervoor reageert echter met een erge vertraging, waardoor je al snel te vaak klikt. Je annuleert dan de verbinding en start deze direct opnieuw op. Daarbij zorgt het annuleren er vaak voor dat de hele app vastloopt.

De app heeft twee instellingsmenuā€™s: ā€˜Network settingsā€˜ en ā€˜Settingsā€˜. Onder de eerste kun je zelf een VPN-protocol kiezen om te gebruiken. Ook is het hier mogelijk om de firewall in te schakelen als je deze hebt gekocht bij je abonnement.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (10)

In de reguliere ā€˜Settingsā€™ kun je het kleurenschema van de app veranderen (light of dark mode). Ook geef je hier aan of de app notificaties mag versturen naar jou en connectielogs naar VPN Unlimited. Houdt er rekening mee dat ā€˜Connection feedbacksā€˜ automatisch aanstaat. Als je niet wilt dat VPN Unlimited logs ontvangt, moet je deze dus eerst handmatig uitschakelen.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (11)

VPN-app: de VPN Unlimited stand-alone

Ook deze applicatie van VPN Unlimited is overzichtelijk. Je ziet dezelfde wereldkaart, connectieknop en server waarmee je gaat verbinden of al verbonden bent. Ook op deze wereldkaart kun je niet klikken op een locatie om te verbinden met een VPN-server.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (12)

In dit geval open je het menu echter in de linkerbovenhoek. In dit menu heb je vier tabbladen:

  • ā€˜My accountā€˜. Hier kun je inzien hoe lang je abonnement nog loopt en deze eventueel verlengen door op de link naar de website te klikken. Ook kun je hier een nieuw wachtwoord instellen.
  • ā€˜Settingsā€˜. Je kunt hier zelf je protocol kiezen en je DNS Firewall inschakelen als je deze hebt gekocht. Ook kun je DNS-leakage beperken, de kill switch aan- en uitzetten en opstartmogelijkheden van de VPN instellen. Bovendien kun je hier netwerken ā€˜whitelistenā€™. Dit is een functie die niet in de Microsoft app te vinden is.
  • ā€˜Informationā€˜. Onder dit tabblad kun je checken of er een update beschikbaar is. Ook is er een link om een feedback e-mail te sturen en kun je direct naar de ā€˜Aboutā€™-pagina op de website.
  • ā€˜Supportā€˜. Hier kun je direct naar de FAQ op de website gaan en de optie om je verbinding te beoordelen in- en uitschakelen. Hier vind je ook een ingebouwd contactformulier voor de klantenservice.
VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (13)

Installatieproces

De applicatie van VPN Unlimited downloaden en installeren is erg gemakkelijk. Je volgt eenvoudigweg de volgende stappen:

  1. Ga naar de officiƫle website van KeepSolids VPN Unlimited.
  2. Onder het tabblad ā€˜Pricesā€˜ klik je op het abonnement dat je wilt afsluiten.
  3. Vul je e-mailadres in en kies een betaalmethode.
  4. VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (14)
  5. Download de software die bij jouw apparaat past. Dit kun je op Windows doen via de Microsoft Store, maar je kunt ook zelf je download selecteren op de VPN Unlimited website onder ā€˜Downloadsā€™. Let er wel op dat je dan dus een andere applicatie krijgt met andere functionaliteiten. Je hebt de keuze uit apps voor alle onderstaande besturingssystemen.
  6. VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (15)
  7. Open het gedownloade bestand en installeer de VPN-software door de installatiewizard te volgen.
  8. Open de app en vul het e-mailadres in waarmee je het abonnement hebt gekocht.
  9. VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (16)
  10. Je krijgt nu een verificatiecode in je mailbox. Deze code moet je invullen om de app op te starten.
  11. Zet onder ā€˜Settingsā€˜ de ā€˜Connection feedbacksā€˜ en ā€˜Network traffic counterā€˜ uit om van meer anonimiteit te genieten.
  12. VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (17)
  13. Kies handmatig een server of klik direct op ā€˜Startā€˜ om te verbinden met een VPN-server.

Je bent nu verbonden met VPN Unlimited en kunt veilig en anoniem het internet op.

Prijzen en betaalmethoden

VPN Unlimited heeft een gemiddelde prijs:

AbonnementenVPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (18)

  • VPN Unlimited1 maand ā‚¬7,42mnd Bekijk aanbieding
  • VPN Unlimited1 jaar ā‚¬3,71mnd Bekijk aanbieding

Op alle abonnementen heb je automatisch een 30-dagen geld-terug-garantie. Je betaalt dan vooraf voor je abonnement, maar je kunt je geld gewoon terugvragen als je besluit toch niet verder te willen gaan met VPN Unlimited. Je geld terugvragen doe je via de klantenservice.

Je kunt voor je abonnement betalen met de volgende methodes:

  • Credit card.
  • PayPal.
  • Bitpay.
  • Other. Hieronder vallen in Nederland iDeal en MINT.

Klantenservice

KeepSolid heeft uitgebreide uitlegpaginaā€™s en handleidingen over VPN Unlimited. Er staan handige FAQā€™s en installatiehandleidingen. Daartegenover staat wel dat bij een aantal FAQā€™s de informatie intussen achterhaald is. Een goede update kan dus zeker geen kwaad.

VPN Unlimited zegt zelf dat het een 24/7 live chat en e-mailsupport biedt. De live chat blijkt echter geen echte live chat te zijn. Je kunt hier namelijk slechts je vragen stellen binnen een interface en je mailadres achterlaten. De provider reageert dan later via de mail. In ons geval was dit echter telkens binnen een uur, dus daar valt niets van te zeggen.

Wat ook erg prettig is, is dat KeepSolids customer support professionele medewerkers heeft die weten hoe VPNā€™s werken. Vaak zie je dat bedrijven die meerdere diensten aanbieden een meer generieke klantenservice hebben. De medewerkers zijn dan vaak niet kundig (genoeg) over specifieke kwesties. Dus chapeau voor VPN Unlimiteds klantenservice.

Het servernetwerk van VPN Unlimited

Het is voordelig wanneer VPN-providers veel servers hebben. Je hebt dan de grootste kans om online content te unblocken zonder snelheidsproblemen. Bovendien heb je meer kans dat er een server tussen zit die Netflix nog niet als VPN-server heeft geflagd.

Hoe zit het met het servernetwerk van VPN Unlimited? We concluderen het volgende:

  • De dienst heeft 3000+ servers verdeeld over 54 landen.
  • Je kunt persoonlijke servers huren.
  • VPN Unlimited biedt dedicated IPā€™s aan.

Locaties van VPN Unlimiteds servernetwerk

VPN Unlimited heeft 3000+ servers in 54 landen. Dit is hooguit een okƩ netwerk. Het kan bijvoorbeeld niet opboksen tegen Surfshark (3200+ servers), maar het is zeker beter dan BolehVPN (35 servers).

Je selecteert zelf een server om mee te verbinden vanaf de homepage van de app. Naast iedere server staat er een indicatie van de signaalsterkte.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (19)

De servers van VPN Unlimited zijn verdeeld over deze landen:

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenIsraƫl, Libiƫ, Oman, Zuid-Afrika
Aziƫ en OceaniƫAustraliƫ, India, Japan, Maleisiƫ, Nieuw-Zeeland, Singapore, Thailand, Vietnam, Zuid-Korea
EuropaBelarus, Belgiƫ, Bosniƫ en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italiƫ, Kroatiƫ, Letland, Litouwen, Luxemburg, Moldaviƫ, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Serviƫ, Slowakije, Spanje, Tsjechiƫ, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaArgentiniƫ, Braziliƫ, Chili, Costa Rica, Mexico,

Speciale servers van VPN Unlimited

VPN Unlimited heeft ook speciale P2P-servers voor torrenting. Deze staan in Ontario (Canada), Parijs (Frankrijk) en Boekarest (Roemeniƫ). Daarnaast heeft het naast een generieke streamingserver, speciale servers voor deze specifieke streamingdiensten:

  • Amazon Prime
  • BBC iPlayer
  • Disney+
  • HBO Now
  • Hotstar
  • Hulu
  • Netflix
  • Popcornflix
  • Rai.tv
  • Sony Crackle

Let er wel op dat bijvoorbeeld de Netflix server in de VS staat. Als je graag de Japanse content wilt unblocken, zul je moeten verbinden met een reguliere Japanse server.

Dedicated IP-adressen

Je kunt bij VPN Unlimited tegen extra betaling (14,99 dollar, oftewel 14,20 euro) per maand) een dedicated IP-adres kopen. Deze noemt de provider je ā€˜personal static IPā€˜ om de functie ervan meteen duidelijk te maken. Het is namelijk een IP-adres dat niet verandert en door niemand anders kan worden gebruikt.

Dedicated IPā€™s zijn handig om CAPTCHA pop-ups te ontwijken. Ook zullen platformen zoals Netflix je minder snel herkennen als VPN-gebruiker.

De personal IPā€™s zijn verkrijgbaar in de landen Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast biedt de provider dedicated servers (VPSā€™s) aan, waardoor je dus de hele server voor jezelf hebt. Je hebt maandelijks al 1 TB voor 24,99 dollar/23,68 euro per maand. Handig als je op een veilige manier een website wilt hosten.

Mogelijkheden van VPN Unlimited

Een goede snelheid, strikte beveiliging en een uitgebreid servernetwerk zijn eigenlijk de minste vereisten aan een VPN. Om zich te onderscheiden zal een provider meer mogelijkheden moeten bieden, zoals het unblocken van andere Netflix-bibliotheken. Dit is wat VPN Unlimited allemaal te bieden heeft:

  • De VPN werkt met Netflix.
  • Je kunt torrenten, maar niet snel en niet met Amerikaanse servers.
  • Je kunt je abonnement uitbreiden met een firewall, private browser, SmartDNS en een password manager.
  • Split-tunneling is mogelijk op je smartphone.

VPN Unlimited en Netflix

VPN Unlimited heeft speciale streamingservers. Wanneer we verbonden met de Netflix-server, konden we probleemloos verbinding maken met de Amerikaanse Netflix. Hoewel het even duurde voordat de film geladen was, konden we wel door blijven kijken zonder haperingen. Hiermee kunnen we concluderen dat VPN Unlimited goed werkt met Netflix.

Wel is de snelheid van de VPN Unlimited-verbinding niet constant. Je kunt de ene dag dus meer pech hebben dan de andere, waardoor je soms wĆ©l last hebt van haperingen. Wil je dit voorkomen? Kies dan een van de beste Netflix VPNā€™s.

Als je zelf probeert te Netflixen, moet je er wel rekening mee houden dat de streamingdienst constant probeert VPNā€™s te blokkeren. Het kan dus zijn dat jij niet in Ć©Ć©n keer verbinding krijgt met een buitenlandse bibliotheek, of met Netflix Nederland vanuit het buitenland. In dat geval zul je verschillende servers moeten proberen. Netflix kan namelijk alleen individuele IP-adressen blokkeren, geen hele VPN.

Torrents downloaden met VPN Unlimited

P2P-bestandsoverdracht is bij VPN Unlimited toegestaan. De provider heeft hier zelfs enkele servers speciaal voor geoptimaliseerd. VPN Unlimited is echter niet de beste dienst voor torrenting.

KeepSolid waarschuwt namelijk dat het je internetsnelheid kunstmatig kan beperken wanneer je de VPN gebruikt voor torrenting. Deze keuze beargumenteerd het bedrijf door te stellen dat een VPN is bedoeld om veilig online te zijn en niet om torrents te downloaden.

Doordat VPN Unlimited slechts drie P2P-servers heeft, kan KeepSolid torrenting brandbreedte monitoren zonder het internetgebruik van gebruikers te monitoren. Als deze servers veel bandbreedte gebruiken, leggen ze een beperking op de snelheid.

Daarnaast heeft KeepSolid torrenting en illegale streamingsites geblokkeerd op zijn Amerikaanse servers. Naar aanleiding de copyright rechtszaak in de VS krijgt je met Amerikaanse servers van VPN Unlimited nu geen toegang tot The Pirate Bay, RARBG, 1337x, Popcorn Time, and YTS. Ook werkt BitTorrent niet bij deze servers.

Om anoniem te downloaden kun je daarom beter gebruikmaken van VPN-diensten die torrenting niet actief tegengaan. Goede voorbeelden hiervan zijn NordVPN, CyberGhost en Surfshark.

Extra opties van de VPN-provider

VPN Unlimited biedt twee extra features aan naast zijn VPN-dienst en dedicated IP: een split-tunneling optie en netwerk whitelister. De eerste optie is alleen beschikbaar voor je smartphone en de tweede alleen binnen de stand-alone versie van de app. KeepSolid laat je de bovenop de VPN makkelijk een pakket samenstellen met de VPN, een firewall, SmartDNS en een wachtwoordmanager. Op je smartphone kun je dan ook gebruik maken van de KeepSolid Private Browser. De extra beveiliging krijg je voor 1,67 dollar per maand bovenop je abbonement.

App Exceptions

Split-tunneling is een optie waarmee je specifieke applicaties zonder VPN toch online kunt laten gaan. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld veilig wilt downloaden, maar geen last wilt hebben van snelheidsverlies tijdens het streamen. Je laat dan de Netflix of Disney+-app niet via de VPN met het internet verbinden, maar je browser en torrent-client wel.

Helaas is de split-tunneling feature momenteel alleen maar op Android beschikbaar. Hier wordt de optie ā€˜App Exceptionsā€˜ genoemd. Je vindt de instelling onder het ā€˜Settingsā€™-menu.

Conclusie: zit er een limiet op VPN Unlimited?

VPN Unlimited is helaas niet ongelimiteerd in opties. De dienst biedt met zijn top-notch encryptieprotocollen een erg goede beveiliging, maar logt toch enkele gegevens over je. Je kunt jezelf extra beveiligen en anonimiseren online met de firewall en SmartDNS, maar daar staat tegenover dat je niet gegarandeerd bent van hoge snelheden. Wil je deze garantie wel, dan kun je beter een van de top 5 VPNā€™s aanschaffen. Deze zijn bovendien niet eens duurder dan VPN Unlimited.

Daarnaast moet je goed opletten welke app je downloadt. De app uit de Microsoft store geeft je niet de optie de kill switch uit te schakelen. Ook kun je hier geen netwerk op een whitelist van vertrouwde netwerken zetten. Op de stand-alone app heb je daarentegen weer niet de optie om het versturen van connectielogs te stoppen en heb je minder invloed op het kleurenschema van de app.

Overigens nog een tip voor iedereen die de VPN op zijn smartphone wil gebruiken: in de Google Play Store heet de app ā€˜VPN Unlimited ā€“ Proxy Shieldā€˜. Het gaat ook hier echter echt om een VPN, niet om een proxyserver.

VPN Unlimited: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Klik dan op een vraag in onze FAQ om het antwoord te zien. Je kunt ook altijd zelf je vraag stellen in de reacties. Wij doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Is VPN Unlimited veilig?

VPN Unlimited gebruikt veilige encryptieprotocollen, waaronder OpenVPN en WireGuard. Ook houdt de provider geen logs bij over je internetgebruik. Helaas slaat het wel persoonlijke informatie over je op, zoals je apparaatgegevens en (tijdelijk) je IP-adres. Mocht er een server gehackt worden, dan liggen je gegevens dus nog op straat.

Kan ik op Netflix met VPN Unlimited?

VPN Unlimited heeft een speciale Netflix-server. Hiermee kunnen we gewoon verbinding maken met de Amerikaanse Netflix. Ook andere Netflix bibliotheken konden we bekijken met deze VPN.

Dat gezegd hebbende, de snelheid van VPN Unlimited wisselt sterk en Netflix probeert constant VPN-gebruik tegen te werken. Als je de VPN dus voornamelijk gebruikt om te Netflixen, kun je beter gebruik maken van een dienst met een hoge snelheid en groot serveraantal. Deze vind je in de lijst van beste Netflix VPNā€™s.

Is VPN Unlimited gratis?

Nee, VPN Unlimited is niet gratis. Je hebt wel al een abonnement vanaf ā‚¬ 3.71 per maand.

Wil je toch een gratis VPN? Let dan op dat je er een kiest die jouw gegevens niet doorverkoopt. Ook is het natuurlijk handig als je niet constant tegen data- en snelheidslimieten aanloopt. Wij hebben een groot aantal gratis VPNā€™s getest en daaruit kwamen deze ā€˜beste free VPNā€™sā€˜ uit naar voren. Bij een van hen zit je altijd goed.

Hoe duur is VPN Unlimited?

VPN Unlimited heeft verschillende abonnementsvormen, waarvan de goedkoopste ā‚¬ 3.71 per maand kost.

Op alle abonnementen krijg je een 30-dagen geld-terug-garantie. Let bovendien ook op speciale acties.

Heeft VPN Unlimited dedicated IP's?

Ja, VPN Unlimited biedt dedicated IP-adressen aan. Deze personal static IPā€™s, zoals de provider ze noemt, kosten 14,99 euro per maand of 149,99 euro per jaar.

Kan ik torrents downloaden met VPN Unlimited?

In principe kun je torrents downloaden. Je wordt hier door VPN Unlimited echter in beperkt:

  • De provider heeft slechts 3 P2P-servers.
  • VPN Unlimited beperkt je internetsnelheid tijdens het torrenten.
  • Bittorrent wordt geblokkeerd op Amerikaanse servers.

Om torrents te downloaden ben je dus beter af met een van deze erg goede providers.

VPN Unlimited review (2024): toch niet zo ongelimiteerd? (2024)

References

Top Articles
Super Easy Homemade Chicken and Dumplings Recipe - Eat at Home
Homemade Carpet Cleaner 5 Easy-to-Make DIY Carpet Cleaner Recipes
Yale College Confidential 2027
Cvs Rt Pcr Test
Enneagram Test Eclecticenergies Spotify
Black Adam Movies123
PK | Rotten Tomatoes
Amc Theatres Website
Einfaches Spiel programmieren: Schritt-fĆ¼r-Schritt Anleitung fĆ¼r Scratch
Kinoprogramm fĆ¼r Berlin und Umland
Ihop Logopedia
Yoga With Thick Stepmom
Browse | Obituaries | Enid News and Eagle
Banette Gen 3 Learnset
Rosekellyppv
Mynorthwoodtech
Oppenheimer Showtimes Near Amc Rivertowne 12
Ice Quartz Osrs
Highplainsobserverperryton
Truist Business Checking: 2024 Review
Experience the Convenience of Po Box 790010 St Louis Mo
Nephi Veterinarian
Craigslist Philly Free Stuff
Student Exploration Gravity Pitch
Lenscrafters Westchester Mall
My Eschedule Greatpeople Me
CronologĆ­a De Chelsea Contra Fulham
Cargurus Honda Accord
Tqha Yearling Sale 2023 Results
Acbl Homeport
University Of Arkansas Grantham Student Portal
Bollywood Movies 123Movies
Craigslist Columbia Sc Com
Dr Yakubu Riverview
Craigslist Palm Desert California
Dpsmypepsico
Rule 34 Supreme Court: Key Insights and Implications
How Did Laura Get Narally Pregnant
Texas Longhorns Soccer Schedule
Mygxo Gxo Com Employee Login
Shih Tzu Puppies For Sale In Michigan Under $500
Fuzz Bugs Factory Hop Halloween
Find your used roadbike, gravel Bike & MTB | buycycle UK
Enter The Gungeon Gunther
Erica Mena Net Worth Forbes
Swim University Chemical Calculator
Kingsport Weather Channel
Gotham Chess Twitter
Busted Newspaper Lynchburg County VA Mugshots
Restaurant Supply Store Ogden Utah
C-Reactive Protein (CRP) Test Understand the Test & Your Results
Opsahl Kostel Funeral Home & Crematory Yankton
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6241

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.